TURBOsplash PAC

TURBOsplash PAC

A PANELEK SZERKEZETE

A TURBOsplash PAC Párologtató Panel Rendszer egy fröccsöntött polipropilén, 30 cm x 60 cm (1 láb x 2 láb) „U csatornás” keret, négy szelvénnyel és 38 lapáttal merőlegesen a keretre öntve. A lapátok úgy vannak elrendezve, mint a fa ágaihoz kapcsolódó levelek, és a víz réteggel benedvesítendő felületként szolgálnak, mint egy lépcsősor, melyre vizet öntenek egyik lapátról a másikra, és légvezetékekből váltakozó vagy spirálisan mozgó levegőt vezetnek rá, mely segít tovább bontani a vízcseppeket és párát vagy ködöt létrehozni, mely maximális hőt ad át a víz felületéről a levegőbe.

Egy panel hosszú, 60 cm (2 láb) oldalán mechanikai csatlakoztatási pontok vannak kialakítva, külső/belső összepattintós rendszer formájában, külső és belső irányba néző felülettel, hogy két panelt szemtől szembe össze lehessen csatlakoztatni, majd ezeket a dupla egységeket egymásnak háttal tenni. A panel minden egyes rövid, 30 cm-es (1 láb) oldalán van egy öntött csap és egy leszakítandó perforált szíj.Osplash PACR – PÁROLOGTATÓ PANELEK MINDEN FAJTA HŰTŐTORONYHOZFELHASZNÁLÓI HOZAM ELŐNYÖKKEL

TORONY ÜZEMELTETÉSI ELŐNYÖK

A lapátok szögei úgy lettek megtervezve, hogy nemcsak a vizet szórják és permetezik, hanem a levegőt is örvényben kavarják, amitől a levegő és a vízcseppek maximális hatékonysággal keverednek.
A kiváló levegő/víz keveréssel a légutak akár 50 mm szélesek is lehetnek, és a csomag hozam hűtőkapacitása hasonló a tömöttebb, hagyományos töltő egységekhez.
A szélesebb légutak nyitottak maradnak a legrosszabb lerakódási körülmények között is, ami a hagyományos egységeknél lezárja a levegő útját, és radikálisan megváltoztatja a folyadék-gáz arányt.
A TURBOsplash panelekkel ellátott tornyok hűtőkapacitása nem csökken az eredetileg tervezett paraméterek alá.
A polipropilén anyag ellenáll még a forrásban lévő víznek is, így ezek a töltő egységek extrém hőmérsékleti körülmények között is működnek.
A levegő útjában a kisebb ellenállás (szélesebb utak) a ventilátor energiájából kevesebbet nyel el ugyanazon F/G arány eléréséhez, így jelentős energiát takarít meg.  A kisebb ellenállás kevesebb zajjal jár, így alacsonyabb a zajszigetelési költség.
 

TORONY KARBANTARTÁSI ELŐNYÖK

A panel modulok összepattintós módszerrel állíthatóak össze, és szilárd, hőálló polipropilén műanyagból készültek. Ezért a paneleket nagynyomású vízzel vagy gőzsugárral lehet tisztítani, és/vagy a panelek egyszerűen szétszerelhetőek, mechanikusan vagy vegyileg tisztíthatóak, majd ismét összeszerelhetőek, és tovább használhatóak a toronyban.

 

ELŐNYÖK ÉPÍTÉS VAGY MOZGATÁS KÖZBEN

Egy szabvány panel használható a különböző töltő modul konfigurációkhoz, tehát nem kell külön eltérő anyagokat raktáron tartani vagy rendelni, amikor különböző paraméterű munkákat hajtanak végre. A 60cm x 30cm (2láb x 1láb) panel ideális olyan töltő modulok építéséhez, amik meglévő tornyokba kerülnek összeillesztésre. A még össze nem szerelt panelek a töltő modulokban szoros kötegekben vannak szállítás és tárolás során, így kisebb a raktárban a helyigényük és kisebb a méret szállítás során.

 

ÚJ KÖRNYEZETVÉDELMI NORMÁKAT FIGYELEMBE VEVŐ ELŐNYÖK

A polipropilén anyagnál nem merülnek fel a PVC-vel azonosított környezetvédelmi problémák és a fröccsöntött PP újrahasznosítható is, ami azt jelenti, hogy igény esetén a paneleknek lehet újrahasznosított tartalma új korukban is.

MÉRNÖKI HÁTTERÜNK

Műszaki irodánk minden szükséges információt biztosítani tud bármilyen gyártmányú hűtőtorony funkcionális állapotának méretezésével és átvizsgálásával kapcsolatban.

 

PANELEK SZÁLLÍTÁSA

A TURBOsplash paneleket 24-es csomagokban szállítjuk, a hosszú oldalukon előre összepattintva. 1000 panel fér el egy raklapon, melynek méretei 100 x 130 x h 217cm (3,24 x 4 x m 7láb), súlya 650 kg

PANELEK ÖSSZEÁLLÍTÁSA TÖLTŐ EGYSÉGGÉ

Vegyen egy 24 panelből álló egység modult, melyek már össze vannak pattintva a hosszabbik oldalukon, majd tépje le a rövidebb oldalon felerősített szíjat és rögzítse a csapokat a perforáció segítségével, változtatható távtartót kialakítva, hogy a helyén tartsa a cikk-cakk töltő egységet. A cikk-cakk minta vagy nyitott mintát alkot vagy zártabbat, attól függően, hogy mely lyukakat választjuk a távtartó szíjához.

AF 150 Konfiguráció

AF 100 Konfiguráció

Ilyen módon a panelek segítségével létre lehet hozni egy változó „sűrűségű” egyedi töltő egységet, mely a kellő hűtő együtthatót eredményezi. A létrehozott egység modul mérete 60 cm (2 láb) széles és 30 cm (1 láb) magas, olyan hosszan, amilyen hosszan a cikk-cakk minta folytatódik, (gyakran 120 cm/4 láb). A töltő modulok egymás mellé kerülnek a torony teljes padlóterületének befedéséhez, majd egy következő szint kerül lerakásra a dupla szinthez (60 cm magas/2 láb), vagy tripla szinthez (90 cm magas/3 láb), stb. Olyan panel konfigurációt fejlesztettünk ki, mely ideális mind a keresztáramú, mind az ellenáramú tornyok esetében. A szélesen hézagolt konfiguráció a szennyezett vizű alkalmazások esetén a legjobb. A szűkebb hézagú konfiguráció a minimális belépési hőmérséklet eléréséhez a legjobb. MARKETING MEGFONTOLÁSOK

ELVÉGZETT TESZTÜZEM

Az egyik rendszerben párhuzamosan más tornyokkal egy teszt torony került kiépítésre és elhelyezésre, a meleg és hideg vizes tartályok között egy műanyag fröccsöntő üzemben, mely napi 24 órát, évi 365 napot üzemel. A teszt tornyot elláttuk egy inverterrel, hogy a ventilátor sebességét változtatni lehessen, a levegő sebességét mérni, valamint beépítésre került egy átfolyásmérő műszerrel ellátott szabályozószelep a forró víz ellátásra. A forró víz hőmérsékletét a párhuzamos tornyok különböző kombinációban történő lezárásával változtatni lehetett. A nedves hőmérséklet szintén változott az egy teljes évig futó vizsgálatok alatt. Számos prototípuson végeztünk teszteket, majd végül a végleges panelen, műanyagból kiöntve, és a négy különböző alap kiöntő konfiguráció szerint összeszerelve. A paraméterek a teszt ütemezésétől függően változtak, és minden eredmény egy számítógépes naplózó rendszerben került összegyűjtésre. Ezt az adatot kielemeztük és teljesítménygörbét (hűtőkapacitás) számoltunk minden konfigurációra.

Később ez az adat bekerült egy számítógépes programba, ami automatikusan kiszámítja bármely paraméter változtatásakor a kapott hűtést. A vizsgálatok során kiderült, hogy a TURBOsplashPACR panellel szerelt töltő egységek felértek a hagyományos töltőanyag teljesítményével, sőt a TURBOsplashPACR Párologtató Panel Rendszer sokkal magasabb szintűnek bizonyult idővel, főképpen amikor az üzemeltetési feltételek az ideálisnál rosszabbak voltak.

 

MARKETING MEGFONTOLÁSOK

A TURBOsplashPAC Párologtató Panel Rendszer a legtöbb iparosított országban szabadalom által védett, a rendszer nem másolható vagy használható fel másik cég által, kivéve hivatalos engedélybirtokosaink által.

A TURBOsplash PAC EGYÉB FELHASZNÁLÁSA

Tömegátviteli alkalmazások biológiai hulladék oxigenizálása
Folyadék koncentrátor csepegtető szűrő
Mobil hűtők égés hulladék mosótorony
NH3, CO2 kipárlás statikus keverők
 

Dátumok

2003 szeptember
Több mint 15.000 m2 TURBOsplash PAC európai gyártásból és 7.000 m2 amerikai gyártás kerül beépítésre és üzemel hűtőtornyokban, számos országban

2003 nyár
További telepítések WYETH LEDERLE-ben, Catania, és más iparágakban Szicíliában

2003 január
EVAPCO elkezdi használni a TURBOsplash PAC hűtőtornyaiban

2002 október 4.
LICENC MEGÁLLAPODÁS „TAVAN AFZAR CO.”-val , Teherán, IRÁN
Gyártásra és kereskedelmi forgalomba hozatalra a Közel Keleten

2002
Telepítés KÖZEL KELETEN egy 360m2 hűtőtoronyban

2002 május 22.
A TURBOsplash PAC védjegy bejegyzése az U.S.A-ban

2002 április 22.
A TURBOsplash PAC védjegy bejegyzése OLASZORSZÁGBAN

2001
Telepítés LIBANONBAN, EGYIPTOMBAN, ÚJZÉLANDON, SPANYOLORSZÁGBAN, BELGIUMBAN, NÉMETORSZÁGBAN

2001 tavasz
Telepítés WYETH LEDERLE, Catania/Olaszország

2000
Telepítés BELGIUMBAN, FRANCIAORSZÁGBAN, HOLLANDIÁBAN, DÁNIÁBAN

December
Telepítés BORÁSZAT SAN GABRIELE, Vicenza/Olaszország

1999 augusztus
Második telepítés PAPÍRGYÁR CARMIGMANO/Olaszország

1999 február 2.
U.S. SZABADALOM kiadása 5.865.242 sz, alatt

1999 február
Telepítés ellenáramú BETON HŰTŐTORONYBAN 900 m3/h

1998 december
Második telepítést befejezni DI ZIO’s ügyfélnél SPANYOLORSZÁGBAN

1998 október 27.
LICENC MEGÁLLAPODÁS „BRENTWOOD INDUSTRIES INC.”-al gyártásra és kereskedelmi forgalomba hozatalra az U.S.A-ban, KANADÁBAN és MEXICOBAN

1998 augusztus 25.
SZABADALOM iránti kérelem JAPÁNBAN 10 505660 sz, alatt

1998 június
Telepítés DIZIO/ITALY által SPANYOLORSZÁGI ÜGYFÉL SZÁMÁRA

1998 május
Telepítés hűtőtoronyban biológiai anyagot tartalmazó vízhez ROQUETTEBEN OLASZORSZÁGBAN

1998 május
Hűtőtorony átalakítása LUCCHINI OLASZORSZÁGBAN 900 m3/h

1998 február 4.
EURÓPAI SZABADALOM kiadása 0759142 B1 szám alatt

1997 július 15.
OLASZ SZABADALOM kiadása 01274171 szám alatt

1997 május
Teljesítményteszt felmérése és kiszámítása vizsgálókamrában Escher Wyss, Lindau, NÉMETORSZÁG

1997 december
Telepítés keresztáramú hűtőtoronyban TEXAS INSTRUMENTS-nél, Texas U.S.A.
FILM TÖLTŐ ANYAGGAL történő 2.000 m3/h vízáram

1997 január
MEGÁLLAPODÁS a TECHNOLOGY SALES-el, Chicago TURBOsplash PAC értékesítésére az U.S.A-ban

1996 október
Első telepítés a TEVA-ban SPANYOLORSZÁGBAN

1996 július
Első telepítés az U.S.A-ban MIDWEST MASHINERY-nél , St. Louis

1996 március
Első telepítés VESTAS-nál DÁNIÁBAN

1995 június
Első telepítés BOLDROCCHI T.E.-NÉL OLASZORSZÁGBAN

1994 március
Első HŐTESZTET a PROTOTÍPUSON

1993 december
Az ÚJ TÖLTŐ HŰTŐTORNYOKHOZ projekt sikerének valószínűség vizsgálata
Telepítések
Szabadalmak és vizsgálatok
Megállapodások

URBOsplash PACR – PÁROLOGTATÓ PANELEK MINDEN FAJTA HŰTŐTORONYHOZ

BIZTONSÁGOSABB – HATÉKONYABB – UNIVERZÁLIS

. A legjobb a szennyezett és tiszta vizes alkalmazások esetén

. A levegő kisebb ellenállása villamos energia megtakarítást jelent

. Nincs eltömődés

. Magas hőmérsékletnek ellenáll akár 110°C-ig

. Jól használható különböző vegyi reagensekkel

. Az erős szerkezet több tisztítást is lehetővé tesz

. Könnyű összeállítás az összepattintós rendszerrel

. Nincs szükség ragasztóra

. Különböző konfigurációk különböző teljesítményhez

. Magas hatékonyság

. Meglévő tornyok átalakításához

. Újrahasznosítható polipropilénből készült

. Szállítás és tárolás során kevés helyet foglal el

. A legtöbb iparosított országban szabadalom által védve

 

TURBOsplash PAC

2008. az első magyarországi szerelés a budapesti Westend City Centerben!